Pages

MOVE !! ---------------------------------->

http://thesweetearthing.blogspot.com

Oh , Thanks GOD .

Oh , Alhamdulillah sebab my brother da semakin pulih .

Btw , Assalamualaikum w.b.t . :PP .
At kampung , memang lha best . Jumpa sanak saudara . Ahaha :)) Tp kiteorg semua tak berapa nak happy . Of course lah kan , b'coz Abang .

Jar bersimpati and olways berdoa yang Abang akan kembali kesedia kala .

These are the picture on my way balekk KL .

Sedikit sakai .

Do not comment this .

She's Moving Away :((

Holla Bella ! Hehe ;) Hari nie mmg agak syokk walaupun kene tahan kat sekolah tadi . Al-maklumlah kan , FRESHIE kene tahan dengan pengawas sebab takk pakai baju KOKO . * kokurikulum . Malu sgt taw . Even Jar kat sekolah Dato' Seri dulu pon takk pernah kene tahan dkat Dataran tau . Tebal muka sekejap .

Hrmm , in class i thought some of people keep avoiding me . Maybe sebab takk HOT . Or maybe Jar yang sombong-lombong . Hope this could explain those all ur wrong perspective about me :--


Talking bout snobs-snobs kan , memang la Jar nampak macam tu . But it is NOT kay ??  ~ Td kan , kat sekolah tdi kan , kan , kan ____ (make it serous lah ) ! Hehe ;D Sorry-sorry , tadi kan , Jar jumpe Farah Julia . Wanna know who's tat ??
Tunggu dlu . i'll write it at the bottom of this entry kay ?

*    *    *    *

Umphh , before masukk kelas 4 SCIENCE TECHNO nie kan , Jar over-over sgt nak mohon keluar . Nk ambikk BIO lah kata kan . NAK JADI DOKTOR . Silly lah . Pdahal bukan minat tapi , tu jer kerja yang femes~ .But after spending 2 days studying kat kelass tu (4 SCIENCE TECHNO) , i just thinking that i'm going to stay . Haha :)) Thanks God for opening my eyes . Lah , but my only closed one nak move ke kelass 4 PURE SCIENCE . Hw sad  ;(( Tp tak pe , kitorg may hang during rehat . Hope soo .. Amirahuda : LOVE ya !


Amirahuda - My  Sweet 

And last but not least , i'm gonna talk a few about Nurliyana @ Yana . Dy lahh yang banyakk tlong Jar dalam kelass . YEAHH la , Jar bengap . Okay , i admitted it . Thanks both of you :  Nurliyana @ Yana and  Amirahuda . (Y)


*    *    *    *

Thanks for still reading :)) back to the story bout  Farah Julia . Ouh , she's my soulmate long ago when i still the little one . Kitorg maen masak olok-olok together-2 . Makan together-2 . Tdo together-2 . Hehe :) I miss the time . 

Tat's it . Kdah baiii . 

SCHOOL oh SEKOLAHH (!)

Hello babe ! Waddup ? Hari nie Jar dahh start sekolah . :) Nice but actually not . I felt awkward sgt-2 . Tapi seriously normal la kan ? Hehe ;D

Confession : SAYA memang LEMBIKK dan PEMALU 

Hrrmm , btw sekolah hari nie sgt-2 menakutkan and menggerunkan . belajar ap-2 pon semua nya masuk sikett-2 . What happen to you Hajar . Isk ! Jar rse gemuruh and nervous . Tah-2 la perasaan nie . But sekarang baru terasa MISS Dato' Seri Wan Mohamed . KASIHAN saya . :'((

Being a new girl is so not cool . Jar bukannya BELLA SWAN yang comell . REGISTER jer ade org nak kenal .
#so not mine 
Waktu assembly , all stuff were fine . Just sakett pinggang coz bapak la lame cikgu punye speech . Ahaha ;DD 
Dah dapat kawan tapi takk tau la boleh ngam lame-2 ke takk . They're so BISINg . And Jar memang lahh bukan . :( Sedihh tau kelas tu . #actually tau kelas yang Jar study tu jerr .
Kay , saya tak lah pemalu sgt-2 . Saya tak sombong . Tp____________ saya takk tau bergaul .

The truth is , kalau Jar pandang Boys yang takk biasa pandang , jadi nak jatuh dada plus sekali jantung dan segala isi dalamnya . Hehe ;D 
Tapi memang lah kan , maybe most of the students here were soo HOT . And i'm not . Takott sangat tak derr GANG . - bukan nak ber GANG sgt tapi mesti need kawan kan ? Nak kehulu kehilir .

Balekk naek BUS lak tu . Balekk-2 je dah nanges . (the reason : PRIVATE & CONFIDENTIAL ) :'(((

YA , saya sangat SENSITIVE . Kalau org mengata ke kutuk depan-2 memang lah Jar nannges . Time tu jugakk ! 

Apa la nak jadi dgn Jar kan after this . Ishh ! Takot lah . Hopefully semua nya smoothy . Kay , BYE . I LAP YOU .

THANKS FOR READING

LOVELY day

Assalamualaikum . Hye ! Okay lah . Hri nie seperti biasa . Tiada yang menarikk . Just agak sad and boring and frust .
***
First of all , kte cakap sal BORING :
Hrm , Jar ditinggalkan keseorangan di rumahh . :'(( Hehe . Tp dah biasa . Btw , Jar baru nak start sekolah hari isnin . Sebab tu agk rilex dlu . T dah start sekolah dah mula la busy kan ?

And lepas mak Kamil and Kamil balekk , mula lah terasa hilang bohsan tu . Tmbah-2 kalau ader Kamil . Sgt-2 best . Kamil selalu cakap kan ;

"Mak Teh , Kamil datang "

Ahaha ;DD He's cute isn't ? Dia lahh yang menjadi penyeri hidup .>wahh!<  Kay , here a video kiteorg td .

video


***

Next shall we talk about SAD . People olways says

In Relay Persn : I HOPE I'M SINGLE
Single Persn : I WISH I COULD HAVE A GIRL/BOY FRIENDS

The points is , so do i . Jar tak berapa bekenan la dgn perangai Manja Jar . Bukan ap la kan , agak annoying sikett sejak dua menjak nie . *i means sejak jaoh

Ktorg text mcm nie jer :

Manja : Syg
Jar : Ye

Tidakk lme kemudian ................

Jar : Hllw !
Manja : Hllw
Jar : Tgh buadd ap ?
Manja : Tgok TB .
Jar : Ad HOMEWORK tak ?
Manja : Tk .. Tk ad mood la kt skolah . Sunyi je .
Jar : Allar , np plak ?
Manja : Sbb syg tk ad
Jar : Lw ad pon sunyi kn ?
Manja : Tk .. Lw syg ad .. asy happy sgt.. btol
Jar : Tk pe la . Biase kan tk de syg .
Manja : Tk leh
Jar : Ok
Manja : Erm
Jar : Da mkn ?
Manja : Blom .. kat skolah td pon tk mkn
Jar : Knp asy nie ? Nk bunuh diri ?
Manja : Erm , tk kot
Jar : Dh tu . Jg dri leklok
Manja : Tk mw . Nk syg .. Tk mkn pon tk pe
Jar : Tgok tu . pelik2 .
Manja : Erm . Nk syg .
Jar : Tlg la pham .
Manja :

I thing tomorrow i wanna break up with him . ;')) Tp relay dah lama . SAYANGG . But the hypothesis is :

THE LONGER OUR RELATIONSHIP , THE MORE SAKIT HATI 

Jar mmg dh meluat dah couple-2 nie . Tp pantang tgok lelaki handsome , bukan men gelabah lagi .
Ahaha ;DD Tk tau jgakk kenapa .


Kay lah . tats is . Wanna sleep . Lapyou .

ɷ Hellow , Hye , Assalamualaikum ɷ

Hellow Peeps . Wish you a HAPPY NEW YEAR . Still tk terlambat kan .


Kay lah , tahun baru azam mesti baru kan ? And that is the reason yang Jar create belog ni . -yang baru .

Maaf la kepada FOLLOWERS yang dulu . Lepas nie Jar tak kan update and tak kan ade NEW POST lagi untuk ( Lyfe Just Too Much ) . Al maklumlah kan , tu zaman kanak-2 . ;DD Belomm matured .

Well then , considered nie my FOURTH belogg . Ish-2 , tiap-2 tahun nak tukarr Belog ke ? Insy , lepas ni tak dah . Hehehe ;DD

SEKOLAH DATANG LAGI . Hrmm , Jar ucapkan "SELAMAT BERBUKA SEKOLAH " . *mcm la dia takk sekolah .;DD
*copy and paste ;))
Actually ,i'm a kind of PASIVE . So , susah la kan nak start something kat new surrounding . So far , yang mengenali Jar *just nak inform , Jar dahh DAFTAR masukk ke SEKOLAH MENENGAH BANDAR TASIK SELATAN . Hope dpt kawan la kan ? :'))

Lastly , that's all for POST pertama untuk belogg baru . TQ for singgah . Love ya !!